Іноземні інвестиції в Україні

Процедура державної реєстрації іноземних інвестицій  (як в матеріальній, так і грошовій формі) здійснюється відповідно до Закону “Про режим іноземного інвестування”, Постанова КМУ «Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації) іноземних інвестицій та її анулювання»та постановою НБУ “Про врегулювання питань іноземного інвестування в Україну”.
Процедура державної реєстрації іноземних інвестицій в Україні є досить складною, зокрема, включає в себе:

 

Реєстрація іноземних інвестицій у податковій

Звернення у податкову з пакетом документів та подальшу позапланову перевірку податкових органів за місцем здійснення інвестиції для того, щоб перевірити фактичне внесення матеріальної інвестиції (у формі товарів) у відповідний статутний капітал підприємства. Відмітка податкової про фактичне внесення інвестиції здійснюється на інформаційному повідомлення про здійснену іноземну інвестицію (яке заповнюється заявником у трьох екземплярах) і може затягтися до 2 тижнів та ця процедура є досить проблематичною;

 

Реєстрація іноземних інвестицій у Облдержадміністрації

Процедура реєстрації в облдержадміністрації є нескладною та здійснюється у строк до семи днів згідно поданих документів, передбачених Порядку державної реєстрації (перереєстрації) іноземних інвестицій та її анулювання.
Реєстрація іноземних інвестицій, які надійшли у грошовій формі здійснюється також протягом семи днів, але зрозуміло, відсутня необхідність підтвердження фактичної наявності товару. Підтвердженням надходження іноземних інвестицій буде відповідна довідка банку та виписка з рахунку.
Факт реєстрації іноземних інвестицій підтверджується тим ж самим інформаційним повідомленням на якому відповідний орган проставляє реєстраційний номер, що і є доказом зареєстрованої інвестиції.
З питань реєстрації іноземних інвестицій в Україні додатково див. наші послуги у сфері комплексного супроводу іноземних інвестицій та телефонуйте 096 002 0100 чи за іншими контактами вказаними на сайті.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок