Державна реєстрація юридичної особи

З метою реєстрації юридичної особи необхідно підготувати документи для державної реєстрації юридичної особи:
– реєстраційну картку для проведення державної реєстрації юридичної особи за формою 1;- рішення засновників у якому визначається найменування, адреса створюваної компанії, розміри часток засновників тощо. Зазвичай при реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю це протокол засновників (якщо засновників більше, ніж 1, а якщо єдиний – то може бути і рішення, але назва не така вже і принципова);
– два екземпляри установчих документів. При реєстрації юридичної особи (підприємства) подається статут. Вимога щодо нотаріального засвідчення статуту відсутня, але ми все рівно рекомендуємо засвідчувати підписи засновників у нотаріуса – це надійніше, та згодом не виникають проблеми при відкритті рахунку в банку. Щоправда статут може бути і модельний (тобто такий, який існує як затверджений зразок), але на сьогодні такий варіант не дуже популярний при реєстрації юридичної особи, оскільки обмежує можливість передбачення в статуті додаткових положень, до прикладу, про обмеження повноважень директора, створення контролюючих органів як наглядова рада тощо;-  платіжну квитанцію про сплату державного збору за здійснення державної реєстрації юридичної особи.
У ситуації коли засновником є не фізична, а інша юридична особа, додатково слід подати документи, що підтверджують структуру власності засновників – юридичних осіб, яка дає змогу встановити фізичних осіб – власників істотної участі цих юридичних осіб. Це означає, що реєстратору необхідно встановити, хто є кінцевим власником певного ланцюга юридичних осіб. Згідно ЗУ “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму” істотна участь – це 10 і більше % статутного капіталу. Документами, що підтверджують це, до прикладу, можуть бути витяги з реєстру про юридичних осіб-засновників тої компанії, що створюється.
На підставі поданих документів державний реєстратор повинен впродовж трьох робочих днів провести реєстрацію юридичної особи.
Щоправда на практиці цей термін триває і до 5 робочих днів. Це пов’язано з тим, що дійсно, реєстратор може видати Виписку про реєстрацію і впродовж 3 робочих днів, але вона не міститиме усіх відомостей про взяття на облік в державній податковій службі, органах статистики, пенсійному фонді.
Для отримання юридичних послуг державної реєстрації юридичної особи звертайтеся за моб. тел.: (096) 002 01 00  адвокат Бачинський Тарас або за контактами на сайті.

Державна реєстрація юридичної особи

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок