Внесення змін до відомостей про ФОП, зареєстрованих у Криму

На даний час всі реєстраційні дії щодо фізичних осіб-підприємців зареєстрованих в АР Крим, в тому числі і внесення змін до відомостей у зв’язку із зміною їх місця проживання, здійснюються відповідними управліннями Реєстраційної служби Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей. Кожному відповідному району АРК визначене відповідне управління серед трьох вищеназваних областей.Тому, якщо раніше такі зміни підприємцям з Криму можна було внести у будь-якому органі ДРС в області за місцем проживання, зараз у зв’язку зі змінами в законодавстві, це неможливо.Для внесення змін до відомостей про місце проживання фізичної особи-підприємця, відповідно до Роз’яснення Державної реєстраційної служби України, необхідно крім відповідної заяви представити також документ, в якому містяться відомості про реєстрацію місця проживання – паспорт громадянина України, посвідка на тимчасове проживання для іноземця тощо.Без зміни реєстрації місця проживання та відповідної відмітки у паспорті про реєстрацію зміни про місцезнаходження ФОП у реєстр не вносяться.Нещодавно Верховною Радою України був прийнятий закон, який встановлює спрощену процедуру декларування переселенцям з АРК свого місця перебування: за заявою такої особи органи міграційної служби в той самий день видають Довідку про місцеперебування.Фактично, така довідка повинна бути підставою для внесення змін до відомостей про ФОП. Оскільки Закон набрав чинності недавно, органи реєстраційної служби ще не мають сталої практики дій за такими довідками.Крім того, у Львові за сприяння громадських ініціатив та органів місцевого самоврядування діють інші спрощені процедури, які дозволяють зареєструвати своє місце проживання, зокрема і з метою зміни місцезнаходження ФОП.
27 вересня набув чинності закон “Про створення вільної економічної зони” Крим “і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України”.
Основна його суть в тому, що юридичні та фізичні особи, які мають податкову адресу, місце розташування або місце проживання на території вільної економічної зони «Крим», при оподаткуванні прирівняні до нерезидентів.
Крім того, була видана Постанова Нацбанку, в якій осіб з кримською реєстрацією (як фізичних осіб, так і ФОПів, так і юридичних осіб) прирівняли до нерезидентів із застосуванням до них всіх тих валютних і банківських обмежень, які застосовуються до осіб, що не є резидентами України.
Варто також звернути увагу, шо відповідно до Постанови КМУ №637 від 05 листопада 2014 року, усі соціальні виплати, пенсії, допомоги з початку наступного року виплачуватимуться тільки тим переселенцям з окупованих територій, які зареєстрували до 31 грудня своє місце проживання (перебування) та отримали довідку встановленого зразка.
Отже, для перереєстрації ФОП у м. Львів необхідно:- Зареєструвати місце проживання у м. Львові;- Заповнити Реєстраційну картку на внесення відомостей про фізичну особу-підприємця- Звернутися до відповідного органу Реєстраційної служби Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей щодо реєстрації змін про місце проживання- Отримати Виписку з державного реєстру зі зміненими відомостями
АО “Бачинський, Коломієць та партнери” надає всі необхідні послуги для перереєстрації ФОП у м. Львів та Львівську область, включаючи реєстрацію проживання, звернення до органів держреєстру, підготовки та отримання всіх документів.
телефони:Kyivstar +380972184275UMC +380504317084]]>

Внесення змін до відомостей про ФОП, зареєстрованих у Криму

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок