Децентралізація у сфері держархбудконтролю

1 вересня набули чинності зміни до деяких законодавчих положень, що визначають повноваження органів державної влади у сфері державного архітектурно-будівельного контролю.  Відтак запущено механізм децентралізації у сфері держархбудконтролю з переданням окремих повноважень ДАБІ на місця, а саме: структурним підрозділам з питань держархбудконтролю Київської та Севастопольської МДА, виконавчим органам місцевої влади.

Відтепер всі питання, пов’язані з реєстрацією, отриманням, скасуванням документів, на підставі яких ведуться підготовчі, будівельні роботи, здійснюється прийняття об’єктів в експлуатацію вирішуватимуться різними органами в залежності від категорії складності об’єкта та місця розташування. Питання щодо об’єктів І, ІІ, ІІІ категорії складності в межах населених пунктів вирішується в сільській, селищній раді, а в міській раді також щодо ІV категорії складності. Щодо об’єктів всіх категорій складності за межами населеного пункту рішення прийматиме ЦОВВ у сфері держархбуконтролю через головних інспекторів обласного рівня. Також ними прийматиметься рішення щодо об’єктів V категорії в містах та ІV, V категорії в селах і селищах.

В тому випадку, якщо органи місцевого самоврядування не утворять відповідні виконавчі органи у сфері держархбудконтролю, всі питання тимчасово розглядатимуться головними інспекторами.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок