Коли рішення суду набуде законної сили?

Державна судова адміністрація визначила строки в які керівники апаратів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції повинні надіслати відомості про набрання законної сили рішеннями суду до Єдиного державного реєстру судових рішень. Перший термін спливає 1 вересня. Так, відповідно до наказу ДСА від 17 липня 2015 року № 107, наповнення Реєстру збираються організувати в наступні строки:

до 1 вересня 2015 року планується забезпечити надсилання до ЄДРСР відомостей щодо набрання судовими рішеннями законної сили, починаючи з 1 січня 2010 року, у справах про адміністративні корупційні правопорушення, пов’язані з корупцією (глава 13­А КоАП) та корупційні правопорушення, що містять ознаки злочинів, передбачені у примітці до статті 45 КК, а також про притягнення осіб до цивільно­правової відповідальності за вчинення корупційних правопорушень;

до 28 вересня 2015 року ­ надіслати до ЄДРСР відомості щодо набрання судовими рішеннями законної сили в інших судових справах, починаючи з 1 січня 2010 року. Персональну відповідальність за це несуть керівники апаратів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції. Нагадаємо, Закон про справедливий суд надав ДСА півроку на внесення до Єдиного державного реєстру судових рішень тих судових рішень, які не були внесені до Реєстру, починаючи з 1 січня 2010 р. Рада суддів України хоче відтермінувати виконання цього завдання.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок