Нацбанк зобов’язав усі банки приймати електронні форми виписок, витягів та довідок з ЄДР

Нацбанк зобов’язав усі банки приймати електронні форми виписок, витягів та довідок з ЄДР.

Після запровадження Мінюстом системи отримання електронних документів з єдиного реєстру про юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, виникла проблема неготовності багатьох суб’єктів господарювання, а найбільше – державних органів та установ застосовувати цю нову систему.

Зокрема, внаслідок великої кількості відмов банківських установ приймати електронні форми таких документів, до Національного банку України було направлено колективне звернення, на що НБУ видав роз’яснення, встановивши обов’язковість для усіх банків приймати електронні документи, отримані з державних реєстрів в електронній формі так само як їх паперові відповідники.

На проблему відмов у прийнятті електронних витягів з державних реєстрів звернуло увагу також Міністерство юстиції, закликаючи громадян користуватися саме електронними сервісами, та повідомляти міністерство про випадки неможливості використати такий електронний документ.

Електронні витяги, виписки з ЄДР зараз можна отримати впродовж декількох хвилин, не виходячи з дому чи офісу. Документ можна роздруковувати необмежену кількість разів, він не має жодних електронних підписів, відтисків штампів тощо, однак вони визнаються такими, які мають однакову юридичну силу із звичними паперовими.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок