НБУ спростив доступ Paypal на ринок України

Спрощено процедуру набуття  фінансовими установами ліцензії на перерахування коштів у національній валюті та процедуру авторизації власників міжнародних розрахункових систем, зареєстрованих  іноземцями завдяки зменшення списку документів, що мають бути наданими  цими особами до Головного регулятора банківської системи  та порядку їх розгляду.

Згілно з нормативно-правовим актом, іноземці мають подати найменування платіжної системи, сервіс який йому представляють, під час предоставлення відповідного сервісу або їх просування (у документах на перерахування, платіжних документах, девелоперської продукції тощо), а також заздалегідь проінформувати про вживання таких ТМ  Національний банк. Такий комплекс  заходів допоможе захистити праваспоживачів фінансових послуг.

Крім того, відповідно до Постанови № 481,Нац.банк збільшив граничну суму розрахунків електронними грошима протягом календарного року (з 35 000 до 62 000 грн.), а також суму електронної валюти, що знаходяться на електронних пристроях у власності користувача, що дасть змогу зробити використання електронних грошей більш комфортним та розширить можливості для розрахунків.

Зазначені постанови набирають чинності з дня, наступного за днем їх офіційного опублікування.

 

 

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок