Порошенко затвердив порядок електронного звернення

 

Електронне звернення не може містити антидержавні заклики.  Електронна петиція, направлена, наприклад, Гаранту Конституції, урядом, має  схваленою не менш як 25 тис.  громадян України.

Порошенко підписав закон “Про внесення змін до закону України “Про звернення громадян” щодо порядку звернення через Інтернет. Даний документ прийнято парламентом   за поданням президента. Законом встановлюється порядок подання українцями особистих і групових звернень через Інтернет.

Порядком подання встановлюється, що крім особистих даних, місця реєстрації громадянина та викладення мети петиції, також має бути вказано електронну  адресу, куди буде надіслано відповідь, або вказано інший спосіб звязку з ними. Електронна звернення не може бути подана з   закликами до підриву територіальної цілісності, знищення суверенітету України, розпалювання релігійної, міжнаціональної боротьби. Відповідальність за зміст електронного звернення несе її заявник.  Згідно з новими вимогами, звернення через Інтернет повинна містити достатню кількість голосів.  Звернення через Інтернет, спрямоване державному органу або президенту, має набрати на її підтримку не менш як 25 тис. підписів громадян протягом 90 днів з дня подання.

 

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок