Внесено зміни до Порядку розподілу виконавчих документів

17 березня набув чинності Порядок автоматичного розподілу виконавчих документів у відділі примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

Відтепер комп’ютерна система самостійно розподілятиме документи між працівниками ДВС в залежності від того, скільки виконавчих документів знаходиться у них на виконанні.

У випадку, якщо надходить виконавчий документ на боржника (про стягнення грошових коштів), щодо якого у певному Відділі ДВС уже відкрито інше виконавче провадження, тоді документи щодо цього боржника автоматично будуть розподілені на виконавця, який веде це провадження.

При надходженні, виконавчі документи оброблятимуться уповноваженою начальником відділу особою та реєструватимуться в день їх надходження. Після цього система автоматично здійснить розподіл виконавчих проваджень, сформує Журнал обліку виконавчих проваджень, більш того – також обкладинку виконавчого провадження.

Крім того, начальник відділу щодня не пізніше 9.30 вносить в систему відомості про відсутніх на робочих місцях виконавців, щоб система не здійснювала розподіл виконавчих проваджень на них.

Після розподілу особа подає виконавчий документ на підпис державного виконавця, який автоматично визначений системою.

На нашу думку, автоматичний розподіл виконавчих проваджень збалансує навантаження між державними виконавцями, усуне корупційну складову, яка дозволяла звертатися до «своїх» працівників державної виконавчої служби.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок