“Юридична відповідальність за порушення умов використання контенту”: доповідь керуючого партнера на iCamp

Як захистити авторські (майнові) права на ідею, текст, програмний код чи бренд?

А також як не отримати позов на кілька сотень тисяч гривень, – з власного досвіду поділився керуючий партнер ТОВ “Юридична компанія “Лігалейд” 07 листопада на Lviv iCamp 2015, конференції присвяченій SEO та Інтернет-маркетингу.
Ось лише деякі поради з тих, що були висвітлені у доповіді Тараса:
  1. Не купуйте доменне ім’я на своє ім’я, якщо Ви розробник сайтів, а Клієнт не знає чи не вміє, і навіть, з метою захисту власних інтересів перед Клієнтом. Тому що, зазвичай, коли розшукують власника сайту, це найлегше зробити через власника домену завдяки сервісу WHOIS і позовна заява на великі суми щодо будь-яких порушень на сайті (як-от крадений контент, плагіат чи образа або розміщена недостовірна інформація) буде пред’явлена власнику домену.
  2. Сама ідея (чи то стартапу, чи нового продукту, чи удосконалення якогось інформаційної послуги) не захищається в Україні. Хороший спосіб захистити свою ідею – мати засоби для її реалізації і самому втілити її.
  3. Юридичні варіанти – це втілити свою ідею в текст або в програмний код, придумати хорошу назву, і зареєструвати авторські права на твір (текстовий чи програмний), а також торгову марку на бренд.
  4. Якщо порушили Ваші права – викрали контент (картинки чи текст) не сумнівайтеся чи захищати свої права. Судова практика частішає з цього приводу. А спосіб фіксації доказів в Інтернеті – через експертизу – дає хороші шанси на підставі такої доказової бази виграти справу із відшкодуванням значної суми коштів.
Ці та інші питання були висвітлені к.ю.н., викладачем НУ “Львівська політехніка” Тарасом Бачинським. ІТ-адвокатом він став завдяки тому, що ще у 2005 році розпочав свій бізнес навіть не як юрист, а Інтернет-порталу онлайн продажу автомобілів. Це дозволило більш тісно спілкуватися із програмістами, а також з метою розвитку бізнесу, Тарас вивчив основи SEO, що також було успішно використано у юридичному бізнесі.
З юридичних питань, телефонуйте 096 002 01 00.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок