Затверджено Порядок подання документів для отримання ліцензії в електронній формі

Кабмін своєю Постановою затвердив Порядок подання документів в електронному вигляді для отримання ліцензії. Встановлено, що документи у паперовій формі та у електронній мають однакову силу.

Для подачі документів у електронному вигляді на отримання ліцензії використовуватиметься особистий кабінет Єдиного порталу адміністративних послуг та ідентифікація з використанням ЕЦП.

Заявник заповнює шаблони через особистий кабінет та/або документи подаються у вигляді файлів, на яких накладено ЕЦП заявника. При подачі документів у електронній формі додатково вже не потрібно подавати на паперових носіях.

Заявнику надсилається електронне підтвердження. Електронні документи опрацьовуються органом ліцензування. Про прийняте рішення заявнику повідомляється одночасно розміщенням цього повідомлення на веб-сайті органу ліцензування та шляхом надіслання в особистий кабінет заявника. До повідомлення додається сканована копія з накладеним ЕЦП одно з таких рішень: про залишення без розгляду заяви, видачу ліцензії чи відмову у такій видачі, про звуження чи розширення провадження виду господарської діяльності або витяг з такого рішення, витяг з рішення, яким анульовано ліцензію.

Електронні документи є невід’ємною частиною ліцензійної справи.

Порядок запрацює через 2 місяці, коли буде затверджено шаблони електронних документів, оприлюднено переліки на сайті.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок