Зміни до ЄДР: лише оригінали документів?

Планується внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» в частині, що стосується подання документів державному реєстраторові у випадку внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та змін до установчих документів юрособи. Законопроект надійшов до парламент ще в грудні минулого року і у вівторок, 7 квітня, був прийнятий за основу. Новації передбачають заборону подання нотаріальних копій та ксерокопій документів до Державної реєстраційної служби.

При зміні відомостей про керівника, а також осіб з числа органу управління юридичної особи, осіб-засновників юридичної особи, що діє на підставі модельного статуту подаються:

При зміні керівника – рішення керуючого органу юридичної особи про зміну зазначених осіб чи наказу про їх призначення,

При зміні засновників – рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про внесення змін до складу засновників (учасників).

На сьогодні можна подавати копії  – звичайні або нотаріальні – таких документів. Законопроект таке заборонить: лише додатковий екземпляр оригіналу, який залишається у реєстратора.

Те ж правило має поширюватися і на випадки проведення змін до установчих документів (статутів). Тобто, якщо Закон приймуть, то доведеться з усіх необхідних рішень, заяв, протоколів робити додаткові примірники спеціально для Державної реєстраційної служби.

Зміни до ЄДР: лише оригінали документів?

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок