Звільнення від військового обов’язку для турецьких іммігрантів

На території України живе велика кількість іммігрантів з Туреччини. Вони тут навчаються, працюють, займаються бізнесом. Однак багато з них – військовозобов’язані. Для них турецькі закони пропонують можливість отримати звільнення від військового обов’язку. Щоби скористатись нею, потрібно сплатити встановлену суму в державний бюджет, оформити деякі папери і пройти короткий курс базової підготовки до військових дій. Якщо ви – іммігрант з Туреччини і не хочете служити в армії, вам знадобиться професійна юридична підтримка. Її вам пропонує львівська компанія «Лігалейд».

Військова служба в Туреччині

Призовний вік у Туреччині – від дев’ятнадцяти до сорока років. Старших чоловіків також можуть призвати, якщо вони не відслужили раніше і їх здоров’я в достатньо хорошому стані. Люди, що навчаються в університетах можуть отримати відстрочку до двадцяти дев’яти років, а аспіранти – до тридцяти п’яти.

Людина може не служити в армії, якщо вона працює в поліції, або її сім’я вже віддала борг Батьківщині (наприклад, якщо брат особи загинув служачи в армії). Випускники Вищих навчальних закладів служать шість місяців замість п’ятнадцяти. Юристи, лікарі та представники деяких інших професій можуть відслужити в спеціальних службах у складі армії, без виїздів на бойові операції. Для солдатів-контрактників, держава пропонує досить хороші умови, високі зарплати та підтримку для їхніх сімей. Люди, що отримали офіцерську освіту, мають відслужити п’ятнадцять років.

Жінки можуть служити в армії тільки в якості офіцерів. Роботодавців закон зобов’язує приймати осіб, що повернулись зі строкової служби на стару роботу. При цьому ці особи отримують спеціальну надбавку до заробітної плати від міністерства оборони. Максимальний розмір надбавки – п’ятдесят відсотків від зарплати. Якщо людина пробує ухилитись від строкової служби, це вважається злочином і карається позбавленням волі.

Явка з повинною, в такому випадку, дозволяє отримати короткий термін ув’язнення (один або декілька місяців). З іншого боку, якщо особа наносить собі ушкодження, з метою ухилення від служби або порушує при цьому інші закони, строк позбавлення волі може досягати десяти років. У військових в’язницях відбувають покарання лише ті, хто ув’язнений менше ніж на півроку. Довші покарання проходять у звичайних тюрмах.

Імміграція турків в Україну

Хоча для турків в Україні і встановлений безвізовий режим, однак його дія розповсюджується лише на короткотермінове перебування. Ті, хто хоче прожити тут більше ніж дев’яносто днів, все одо мають оформити собі візу в Україну. За візою типу Д можна отримати тимчасову посвідку на проживання. Щоб зробити собі візу, громадянин Туреччини має зібрати пакет документів і написати заяву. Ось перелік документів, які можуть біти заснуванням для отримання візи:

  • Дозвіл на працю іноземця;
  • Дозвіл на навчання;
  • Посвідка на проживання;
  • Запрошення від релігійної організації;
  • Запрошення від іноземного представництва.

Щоб виготовити їх, вам також потрібно буде збирати спеціальні документи. Наприклад, для дозволу на працю знадобиться копія диплома. Коли ви виготовите необхідний документ, його, разом із паспортом, заявою та іншими паперами потрібно подати в українське посольство або консульство. Вартість візи може бути різною. З її оформленням вам також можуть допомогти наші юристи.

Консультація юриста

Після того, як ви приїдете в Україну, вам потрібно буде зробити собі дозвіл на імміграцію і тимчасову посвідку. Для цього, віднесіть документи і заяву і відділення ДМС України. Для всіх паперів, отриманих в Туреччині, вам потрібен буде нотаріально завірений переклад українською мовою.

Посвідку потрібно продовжувати щороку. Її оформлення платне. Ціна складається з трьох частин: плата за бланк, за саму послугу і державне мито. Деякі люди мають пільги до сплати держмита. Якщо ви до них належите, подайте документи про це замість квитанції. Якщо ваші релігійні погляди забороняють вам з’являтись на людях без головного убору, ви можете бути в ньому на фотографіях. Але тільки у випадку якщо те саме з фотографією у вашому паспорті. Якщо, живучи в Україні, ви якимось чином втратите або пошкодите свою посвідку, не хвилюйтесь, існує можливість її відновлення.

Пишучи заяву і оформляючи документи, будьте максимально уважні – помилки можуть значно ускладнити процедуру і привести до того, що вам прийдеться починати усе спочатку.

Якщо підстави, за якими ви отримали посвідку, перестануть діяти, вона втратить свою дійсність. Якщо ви розірвете контракт з роботодавцем, або перервете отримання освіти, у вас зникнуть права на подальше перебування в Україні.

Звільнення від військового обов’язку для тих, хто працює або отримує освіту в Україні

Турецькі закони дають можливість своїм громадянам в імміграції отримати звільнення від строкової служби в армії.  Щоб отримати право на нього, потрібно у віці від двадцяти до сорока одного року, безперервно пробути три роки за кордоном. Щоби оформити для себе звільнення, вам потрібно буде пройти декілька етапів. Першим з них буде отримання необхідних паперів. Цими паперами є дозволи на роботу або навчання, за якими ви отримали візу в Україну.

Найпростіший варіант отримання дозволу на працю – зареєструвати фірму на себе. Це дозволить вам не залежати від інших та розібратись з документами максимально швидко і без зайвих проблем. Зареєструвавши на себе фірму, ви все одно зможете навчатись у Вищому навчальному закладі, на стаціонарі. Це дозволить вам отримати гарантію того, що навіть якщо у вас виникнуть якісь проблеми, ви все одно зможете лишитись в Україні і розібратись з ними.

Після оформлення усіх необхідних паперів, вам потрібно буде повернутись на Батьківщину, щоби пройти трьохтижневий курс базової військової підготовки. Він вміщає в себе стандартні знання та навички, які допоможуть вам, якщо ви раптом потрапите у зону воєнних дій. Після того як ви пройдете курс, вам необхідно буде заплатити в державний бюджет встановлену законодавством суму. Для людей, молодших за тридцять вісім років, вона становить 5112 євро, для старших – 7668 євро.

Її можна сплатити в чотири етапи, але перший платіж має бути 1278 євро, або більший. Ті, кому ще не виповнилось тридцяти восьми, можуть чекати з оплатою до того року, коли виповниться. Гроші з таких платежів знаходяться в розпорядженні турецького Міністерства оборони. Після того, як ви зробите усе це, вас офіційно звільнять від проходження військової служби. Це дасть вам можливість і надалі спокійно навчатись або працювати на території України.

Інколи можливість отримати таке звільнення надається і тим громадянам Туреччини, які не покидали Батьківщину. Для кожного року це рішення приймається окремо Генштабом та Міністерством оборони. Однак турки, які живуть на території рідної держави мають заплатити більшу суму і витратити більше часу на курс підготовки. Крім цього, на те щоб здійснити оплату, їм дається тільки один рік.

Підтримка при оформленні документів

Нерідко буває так, що іммігрантам в Україні приходиться дуже непросто під час оформлення документів. Причиною цьому різниця у законах, внутрішніх правилах і особливостях бюрократичного апарату. Щоби не стикнутись з багаточисленними проблемами при оформленні документації, зверніться за допомогою до кваліфікованих юристів. Таку допомогу вам пропонує львівська фірма «Лігалейд».

У нас працюють найкращі в Україні спеціалісти з різноманітних юридичних питань. Ми займаємось питаннями міграції на усіх етапах, починаючи від виготовлення візи в Україну і закінчуючи продовженням тимчасової посвідки та оформленням довідок на роботі. Якщо ви пошкодите або загубите якісь папери, ми завжди допоможемо вам їх відновити, крім цього, ми надамо вам свою підтримку, якщо ви матимете неприємності з законом або прострочите документи.

З нами ви можете бути впевнені в своєму майбутньому. Звертайтесь у АО “Бачинський, Коломієць та партнери” – ми найкращі в своїй справі.

Звільнення від військового обов’язку для турецьких іммігрантів

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок