Подання інформації по кінцевих бенефіціаріях для юридичних осіб

Вважаємо за необхідне повідомити Вам, що у зв’язку з набранням чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів», «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»,  усі юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом (25.11.2014р.), подають державному реєстратору відомості про свого кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів), у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) їх засновника, якщо засновник – юридична особа, упродовж шести місяців з дня набрання чинності цим Законом.

 
Кінцевим бенефіціарним власником (контролером, вигодонабувачем) закон вважає фізичну особу, яка здійснює вирішальний влив на управління чи господарську діяльність юридичної особи та володіє більше ніж 25% статутного капіталу юридичної особи.

 

Встановлено також відповідальність за неподання такої інформації (ч. 5 ст. 166-11 КУпАП) інформації про кінцевого вигодоодержувача у вигляді штрафу  в розмірі від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5100 грн. до 8500 грн.

 

Оскільки Закон № 1701-VII набрав чинності 25.11.2014р., граничний термін подання інформації державному реєстратору без ризику сплати штрафу – 25.05.2015 року.

 

На разі невідомо, чи будуть застосовуватися до суб’єктів господарювання вищезазначені штрафи, в якому порядку і за яких обставин каратимуть «порушників». Однак, ми радимо Вам для уникнення непорозумінь у майбутньому, подати необхідні відомості до державної реєстраційної служби.

 

Юридична компанія «Лігалейд» може допомогти Вашій компанії з заповненням і поданням реєстраційної форми. Ціна наших послуг – 400 гривень для наших постійних клієнтів, 500 грн. – для усіх інших, хто звертається до нас за такою послугою.

 

Наші юристи відповідно до вказаної Вами інформації визначать, хто є кінцевими вигодоодержувачами вашої компанії, заповнять відповідну форму та подадуть її державному реєстратору.

 

* У випадку нестандартних ситуацій з визначенням кінцевих вигодонабувачів Вашої юридичної особи, ціна наших послуг може бути відповідно збільшена

Подання інформації по кінцевих бенефіціаріях для юридичних осіб

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок