Уряд розширив Перелік будівельних робіт, які не потребують документів

Уряд розширив Перелік будівельних робіт, які не потребують документів на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію, включивши до нього роботи з комплексної теплоізоляції вже введених в експлуатацію житлових будинків (стін, даху, горища, технічного поверху, цоколя чи підвалу).
Зміни стосуються приватних будинків, які належать до об’єктів із незначними (СС1) наслідками та багатоквартирного житла висотою до 100 м, що є об’єктами із середніми (СС2) наслідками.
За інформацією, розміщеною на сайті Уряду, зазначена постанова була прийнята ще 18 грудня (https://goo.gl/sZmhCg).
Загалом для проведення підготовчих або будівельних робіт залежно від класу наслідків (відповідальності) об’єкта чинне законодавство передбачає необхідність отримання одного з таких документів:

  • повідомлення про початок виконання підготовчих/будівельних робіт;
  • дозвіл на виконання будівельних робіт.

Виконання деяких будівельних робіт здійснюється без необхідності отримання зазначених документів. І тепер до них належить утеплення житлових будинків, що має істотно спростити процедуру їх проведення.
Окрім утеплення, до Переліку включено роботи з перепланування та переоснащення квартири (а не тільки приватних будинків як це було раніше), однак лише у випадку невтручання в несучі конструкції (https://goo.gl/3Choxa).
На сьогодні текст постанови відсутній на сайті Кабміну та порталі Верховної Ради. Сподіваємось на його публікацію найближчим часом.
Олеся Тодорюк,
юрист практики корпоративного права та комплаєнсу
Адвокатського Об’єднання «Бачинський та партнери»,
помічник адвоката Андрія Кавчука]]>

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок