Прийнято закон, що врегульовує діяльність приватних детективів в Україні

13.04.2017 року у Парламенті було прийнято Закон «Про приватну детективну (розшукову) діяльність». Фактично такий крок дозволяє зробити діяльність приватних детективів, яка сьогодні має місце в Україні, офіційною.

Серед основних положень  цього Закону:

– здійснювати детективну діяльність зможуть приватні детективи одноосібно (як ФОП), так і створюючи об’єднання (ЮО);

– встановлено певні вимоги до особи детектива, а також обмеження щодо сумісництва. Зокрема, детективом зможе бути особа, громадянин України, що володіє державною мовою, не молодша 21 року, яка має юридичну освіту або ж стаж роботи у органах досудового розслідування чи оперативних підрозділах не менше 3 років, пройшла відповідне навчання та отримала свідоцтво.

– свідоцтва про право на зайняття детективною діяльністю видаватимуться територіальними органами Національної поліції України;

– така діяльність детективів спрямована на пошук, збір та фіксацію інформації, встановлення певних фактів, розшук предметів, майна, людей на замовлення замовника та згідно з укладеним договором про надання приватних детективних послуг.

Закон також визначає основні види детективних послуг, права та обов’язки приватних детективів, встановлені для них обмеження тощо.

Якщо цей Закон буде підписано Президентом та опубліковано, він набере чинності через 6 місяців з дня такого опублікування.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок