Які держпослуги не зможуть отримати ті, хто не обновили дані в ТЦК?

Після вступу в силу нового закону про мобілізацію, у військовозобов’язаних з’явилася певна кількість обмежень. І додаткові поправки включають також особливий механізм надання державних адміністративних послуг, для отримання яких потрібно буде показати військово-обліковий документ. За словами міністра юстиції Д. Малюська, мова йде “про сотні, якщо не тисячі” різних держпослуг. 

Міністр юстиції Денис Малюська раніше заявив, що розглядається механізм, який дозволяє вимагати пред’явити військово-обліковий документ при отриманні державних послуг. Насамперед мова йде про ті послуги, які потрібні “для особистого комфорту”, а не критично важливих.

 

Зокрема обмеження у користуванні може стосуватись:

  • отримання паспорта, або будь-якого іншого документа, який посвідчує особу громадянина;
  • реєстрація або зміна місця проживання;
  • оформлення документів при покупці нерухомості;
  • збір документів для вступу до будь-яких навчальних закладів;
  • працевлаштування;
  • отримання водійського посвідчення та ін.

Також Д. Малюська нагадав, що для доступу до ряду державних послуг і раніше потрібно було показати військовий квиток, але зараз цю норму будуть контролювати жорсткіше.

Обмеження точно не буде поширюватись на послуги, які стосуватимуться сім’ї військовозобовязаного чи його дітей.

Ще із 23 квітня було припинено надання консульських послуг за кордоном, хоча тоді це пояснили технічним збоєм. Після 18 червня уже офіційно всім військовозобовязаним, які не оновили дані в ТЦК, буде відмовлено в наданні консульських послуг.

Але варто наголосити, що із 18 червня після прийняття нового закону про мобілізацію, в ньому не вказано, до яких саме держпослуг буде обмеження, якщо військовозобов’язаний не оновив дані в ТЦК або не пред’являє військово-обліковий документ.

Разом із тим, в законі про мобілізацію передбачено, що в разі, якщо дані в ТЦК не були оновлені, то на основі рішення суду, може бути обмеження в користуванні транспортним засобом.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок