Зміни до ПКУ через запровадження “Клубу білого бізнесу”: прийнято закон

18 червня Верховна Рада прийняла новий законопроект, який змінює особливості оподаткування для тих, хто має високий рівень дотримання податкового закону. Він буде дійсним під час воєнного стану та поширюється на тих підприємців, хто вчасно сплачує податки, тому отримає ряд пільг.

У 2 читанні було ухвалено законопроект про створення так званого “Клубу білого бізнесу”, нового методу податкового контролю і роботи податкової адміністрації. Суть такого рішення в тому, щоб створити Перелік платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, до якого входитимуть підприємці або ФОП, які регулярно та у відповідних сумах вносять податки. Переважно він буде поширюватись на тих, хто забезпечує високий рівень сплати податків і заробітної плати.

Голова Комітету з питань фінансів Д. Гетманцев розповів про деталі закону, який передбачає низку переваг і послаблень:

  • накладається мораторій на перевірки документів;
  • зменшується до 5 днів термін камеральної та документальної перевірок для бюджетного відшкодування;
  • зменшується до 5 днів термін індивідуальних консультацій;
  • протягом 5 днів платник податків може отримати консультацію та відомості про свої податкові ризики і те, як їх можна усунути; 
  • до кожного платника податків буде закріплено комплаєнс-менеджера.

Поширюється закон на юридичних і фізичних осіб, включно з підприємцями, резидентами Дія.Сity, а також на тих, хто відповідатиме вимогам щодо рівня сплати податку або нарахування заробітної плати.

Хто входитиме до Переліку, вирішуватиме Державна податкова служба, і щокварталу вона зможе переглядати та визначати заново, чи входить платник податків усе ще до Переліку.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок