Повернуто із підписом від Президента України проект Закону про фінансову реструктуризацію

15 липня 2016 року Президент України підписав проект Закону України «Про фінансову реструктуризацію», який визначає умови та порядок проведення процедури добровільної фінансової реструктуризації боржника та особливості проведення процедури досудової санації.

За словами авторів проекту закону, метою його прийняття є виконання міжнародно-правових зобов’язань Україною у фінансовому секторі та вжиття невідкладних заходів для запобігання поширенню негативних явищ у національній економіці.

Досягнути цієї мети планується залученням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та державних банків до процедури фінансової реструктуризації; закріпленням основних засад співпраці між кредиторами під час процедури; встановленням обов’язку щодо надання інформації боржником про господарську діяльність; вимоги для отримання боржником фінансування під час процедури фінансової реструктуризації.

Важливо, що вказаним законом передбачено створення арбітражного комітету, до повноважень якого належатиме призначення арбітрів зі списку, затвердженого спостережною радою.

Крім цього, кредитор, у випадку виникнення конфлікту, може звернутися до арбітражу шляхом подання повідомлення про спір, який розглядатиметься відповідно до правил, встановлених арбітражним регламентом.

У прикінцевих та перехідних положеннях підписаного законопроекту передбачається, що він втрачає чинність за 3 роки після набрання ним чинності, що на думку Головного науково-експертного управління Верховної Ради України, не достатньо обґрунтовано.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок