Відеоконференція з судом Великої Британії

Команда ЮК «Лігалейд» здобула унікальний досвід, супроводжуючи проведення допиту свідка в Україні британським судом у режимі відеоконференції.

Окружний суд м. Бірмінгема розглядав справу про повернення боргу. І позивач, і відповідач перебувають у Великій Британії, втім, один із свідків з боку відповідача є громадянином України і живе у Львівській області. Виїзд за кордон на засідання був би витратним і фінансово, і за часом. Тому провести перехресний допит у режимі відеоконференції було оптимальним виходом з ситуації, що підійшов як сторонам, так і суду.

Процедура відбувалася відповідно до британського процесуального законодавства. Було забезпечено присутність перекладача у залі суду, щоб свідок міг давати показання рідною мовою. Не можна не згадати, з якою урочистістю у британських судах складають присягу свідки – поклавши праву руку на Біблію та обіцяючи «говорити правду, тільки правду і нічого, крім правди» (саме так, як у фільмах :)).

Розкривати більше деталей нам не дозволяє угода з Клієнтом. Та якщо у Вас коли-небудь виникне потреба свідчити в закордонному суді – звертайтесь, ми з усією відповідальністю Вам допоможемо.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок