Визначено порядок проведення технічних розслідувань ДТП

У відповідності до Закону України «Про транспорт», центральний  орган виконавчої влади, який призначений забезпечувати реалізацію державної політики з питань безпеки на наземному транспорті повноважний проводити облік та аналізувати причини ДТП, аварій та катастроф на автомобільному, міському електричному, залізничному транспорті. Така діяльність спрямована на подальшу розробку  профілактичних заходів щодо запобігання виникненню  подібних ДТП, катастроф та аварій а також контролю виконання таких заходів.
На виконання наведеної норми закону 23.06.2015 року Міністерством інфраструктури України було видано Наказ №231 «Про затвердження Порядку технічного розслідування дорожньо-транспортних пригод, катастроф, аварій на автомобільному та міському електричному (трамвай, тролейбус) транспорті»
Відповідно до Наказу №231 визначена процедура проведення технічного розслідування ДТП, катастроф та аварій на автомобільному та міському електричному (трамвай, тролейбус) транспорті. Також вказаним Порядком встановлено права та обов’язки посадових осіб, які проводять таке розслідування (членів відповідної Комісії).
Окрім проведення розслідування окремих ДТП, Комісія – аналізуючи інформацію отриману під час таких технічних розслідувань – розробляє рекомендації щодо профілактичних заходів з підвищення рівня безпеки руху для недопущення таких ДТП, катастроф та аварій на конкретних ділянках.

Визначено порядок проведення технічних розслідувань ДТП

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок