Новий закон про ТОВ

У Раді перебуває на розгляді законопроект «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», у разі прийняття якого в актуальній редакції будуть внесені також зміни до Господарського та Цивільного кодексів, ЗУ «Про нотаріат», Декрету Кабміну «Про державне мито» та ЗУ «Про виконавче провадження».

Наприклад, з ГК України пропонується виключити визначення понять «господарське товариство» і ряд статей: з 80 по 92, 207 та ін. Також пропонується внести норму, яка б регулювала випадки недійсності рішення Загальних зборів учасників.

Пропонується, крім того, щоб у ТОВ не було обмеження стосовно максимальної кількості учасників (наразі вона становить 100 осіб, при більшій кількості слід організовувати акціонерне товариство).

Ще одна новація – не вказувати в установчому документі розмір статутного капіталу. Він має зазначатися лише в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

У ЦК України, серед іншого, запропоновано встановити ще один випадок для 1-річно позовної давності – у справах про визнання недійсним рішення загальних зборів товариства.

У будь-якому разі, проект наразі залишається лише проектом і, напевно, перетерпить ще не одну редакцію.

 

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок