Омбудсмен звертає увагу на системні порушення прав людини у діяльності правоохоронних органів

Щорічна доповідь Уповноваженого Верховної ради з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини за 2014 рік була опублікована на офіційному веб-сайті Омбудсмена. Доповідь стосується не лише питань загальнодержавного масштабу – зокрема порушень прав та свобод людини під час Революції Гідності, у тимчасово окупованій АР Крим та під час проведення АТО (зокрема порушення, що стосуються прав внутрішньо переміщених осіб та українців які опинилися за кордоном), тощо.

Також Доповідь стосується порушень прав людини які носять системний характері і здійснюються правоохоронними і судовими органами в окремих областях України постійно. Зокрема відділом Спеціальних проваджень було здійснено перевірку  яка стосувалась порушень прав та свобод людини здійснюваних органом внутрішніх справ та прокуратурою одного з районів міста Львова,  яке виявило наявність низки серйозних і системних порушень прав людини у діяльності правоохоронних органів нашого регіону.

Зокрема незаконність затримання у порядку статті 208 КПК України та доставлення осіб до ОВС, позбавлення прав осіб на захист з моменту фактичного затримання, відсутність відповідного процесуального контролю та судового реагування а також невнесення відомостей про кримінальні правопорушення здійснювані працівниками правоохоронних органів до ЄРДР – на сьогодні на жаль і досі носять системний характер для усієї території країни.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок