Реєструвати юридичних осіб та ФОП та вносити зміни тепер можуть нотаріуси

З 2016 року діє дещо нова редакція ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», згідно якої нотаріуси прирівняні в правах до державних реєстраторів.

По суті, нотаріуси мають тепер такий ж доступ до ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців як і державні реєстратори.

Тим не менше, залишаються питання, які надіємося будуть вирішені на практиці найближчим часом:

–          Державний збір за реєстрацію юридичної особи та реєстрацію ФОП відсутній, яка ж буде вартість послуг нотаріуса?

–          При реєстрації юридичної особи чи ФОП можна було відразу подати заяву на отримання статусу платника ЄП чи ПДВ, чи можливо це ж здійснити в нотаріуса?

–          Реєстрація ФОП здійснювалася лише за його місцезнаходженням. Чи зможе нотаріус іншого нотаріального округу, відмінного від місця проживання здійснювати таку реєстрацію? Це б значно спростило процедуру реєстрації підприємців, адже не зрозуміло, чому їм потрібно їхати в іншу область, якщо вони не проживають за місцем реєстрації. Схоже, що нотаріуси виходячи із змін до законодавства зможуть реєструвати ФОП з будь-якою пропискою.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок