Відтепер Державна міграційна служба має право вносити виправлення у документи, які необхідні для набуття особою статусу біженця

Сьогодні на засіданні ВРУ було ухвалено закон (проект №3155), яким дещо розширено повноваження міграційної служби в частині присвоєння особі статусу біженця або особи, що потребує додаткового захисту в Україні. Так, у випадку виявлення певних описок чи розбіжностей у даних про особу (в т.ч. персональних) внесених у рішення, згідно якого особа визнається біженцем чи особою, яка потребує додаткового захисту, відповідна посадова особа міграційної служби протягом місяця з дня отримання особової справи іноземця на підставі письмового висновку приймає нове з виправленнями рішення та обмінює документи, що видані на підставі цього рішення.

Окрім цього, змінився строк видачі посвідчення біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту. Тепер він становить 15 робочих днів (замість 7 робочих днів) з моменту прийняття рішення про присвоєння іноземцю статусу біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок