Зміни до положень, що регулюють діяльність прокуратури

12 травня в Голосі України опубліковано закон, який вносить ряд змін до діючих законодавчих положень про діяльність прокуратури.

Згідно з нововведеннями для призначення на посаду Генпрокурора України потрібно серед іншого мати вищу освіту та стаж роботи в галузі права 5 років. Раніше для цього необхідно було мати стаж роботи у галузі права не менше 10 років та обов’язково юридичну освіту.

Окрім цього, щоб стати прокурором регіональної прокуратури відповідно до цих змін не потрібно мати стаж роботи в органах прокуратури, достатньо стажу роботи в галузі права 3 роки.

Також постановою вносяться зміни до перехідних положень КПК стосовно передачі слідчими прокуратури справ до Державного бюро розслідувань. Раніше встановлювався тримісячний строк для цього, який мав обчислюватись з моменту введення в дію положень про розслідування певного ряду кримінальних проваджень органами ДБР. Відтепер слідчі органів прокуратури продовжуватимуть здійснювати розслідування до моменту його завершення, але не більше двох років.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок