Запрошення для короткострокової візи від іноземця

Зазвичай іноземці, які проживають в Україні, не знають про своє право запрошувати іноземців для в’їзду в Україну з приватною метою. Належним чином оформлене запрошення є основним документом для отримання короткострокової візи (тип С) громадянам держав, з якими діє візовий режим.

Іноземець, який отримав посвідку на тимчасове проживання чи посвідку на постійне проживання в Україні, має право запросити іноземця для в’їзду в Україну з приватною метою.

Запрошення є підставою для оформлення короткострокової візи. Цей тип візи може бути одно-, дво- чи багаторазовий та  оформляється іноземцям для в’їзду в Україну, якщо строк їх перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів.

Важливо наголосити на тому, що таке запрошення потребує нотаріального посвідчення. Для звернення до нотаріуса іноземцю необхідно мати податковий номер. Тому іноземець повинен вже мати податковий номер або ж завчасно отримати такий. Більше інформації про отримання податкового номера іноземцем ви зможете знайти на нашому сайті.

Запрошення повинно містити таку інформацію:

  • паспортні дані іноземця, який є приймаючою стороною;
  • паспортні дані іноземця, який запрошується в Україну;
  • деталі перебування іноземця в Україні (мету поїздки, період запланованого відвідання України, кількість в’їздів та місце проживання в Україні).

Важливою частиною тексту запрошення є зобов’язання іноземця взяти на себе можливі витрати, пов’язані з перебуванням в Україні та виїздом до країни  походження запрошеного іноземця. Більше того, іноземець повинен підтвердити, що відшкодує витрати, завдані державі внаслідок видворення іноземця на підставі рішення суду. Такими витратами можуть бути: квитки для іноземця та осіб, які його супроводжують, послуги з утримання іноземця  в пункті тимчасового перебування іноземців, які незаконно перебувають в Україні, послуги з ідентифікації особи, послуги з оформлення документів та вчинення інших дій, пов’язаних із примусовим видворенням, тощо.

До запрошення обов’язково додаються копії посвідки на тимчасове проживання чи посвідки на постійне проживання в України та довідки про реєстрацію місця проживання.

Зверніть увагу, що іноземець, який має намір відвідати України, повинен подати оригінал запрошення під час звернення до дипломатичної установи України за кордоном для отримання візи. При цьому, запрошення не єдиний документ, який необхідно подати для отримання короткострокової візи для в’їзду в Україну. Перелік документів різниться залежно від мети візиту іноземця в Україну.  Більше інформації можна знайти на нашому сайті.

Якщо ви шукаєте адвоката з міграційних питань, то наше адвокатське об’єднання “Бачинський Та Партнери” може надати вам якісну та професійну юридичну допомогу в цій галузі.

Наші адвокати мають великий досвід у супроводженні клієнтів у питаннях міграції, включаючи отримання віз, дозволів на проживання та роботу в інших країнах, а також вирішення питань щодо статусу біженця та інших міграційних питань.

Ми вам
зателефонуємо

Замовити дзвінок